Otvorena dionica autoputa Doboj-Prnjavor

Dionica autoputa “9. januar” od Doboja do Prnjavora otvorena je danas, a to su svečano učinili predsjednik RS Milorad Dodik i predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Prva dionica autoputa Banjaluka-Doboj čija je izgradnja završena duga je 36,6 kilometara.

Dodik je istakao da je auto-put “9. januar” dokaz postojanja RS i njene sposobnosti da realizuje velike infrastrukturne projekte.

– Želimo da pokažemo da gradimo autoput i da se razvijamo, što znači da želimo da ostanemo na ovim prostorima. Autoput smo izgradili za sve građane. On nam je garant bolje budućnosti, gradeći stabilan i miran život – rekao je Dodik poručivši da će RS nastaviti sa izgradnjom mreže autoputeva.

Vučić je naglasio da su svima potrebni mir i stabilnost.

– Autoputevi se grade da se njima povezuju ljudi, a ne da njima idu tenkovi. Njih gradimo da bismo se povezivali i otvarali radna mesta – rekao je Vučić.

On je ocijenio da je izgradnja 36 kilometara autoputa veoma značajna u vrijeme teške ekonomske situacije.

– To znači više poslova za mlade i sve građane RS. Imamo obavezu da se međusobno povezujemo i da radimo na poboljšanju uslova za život svih naših građana – rekao je Vučić.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović istakao je da je dionica autoputa Doboj-Prnjavor dio mreže autoputeva RS koja sada ima više od 70 kilometara.

– Vlada RS koju je od 2006. godine predvodio Milorad Dodik naslijedila je nerazvijenu saobraćajnu infrastrukturu u RS. Sada je ta situacija potpuno drugačija – rekao je Čubrilović, koji je u dijelu ovog projekta učestvovao kao ministar saobraćaja i veza RS.

autoput-doboj-prnjavor1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*