Otvoren kružni tok, manje gužve pri ulasku iz Kotor Varoša u Banjaluku

Novoizgrađena kružna raskrsnica kod rebrovačke crkve na ulazu u grad iz pravca Kotor Varoša i novi dio istočnog tranzita u Banjaluci otvoreni su danas nakon što su dan ranije okončani radovi vrijedni 1,4 miliona KM.

Gradnja kružnog toka na Rebrovcu u vrijednosti od 541.000, te spajanje istočnog tranzita u koje je uloženo 850.000 KM, počeli su u novembru prošle godine.

Vrpcu na otvaranju su presjekli gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović i direktor “Puteva RS” Nenad Nešić.

Radojičić je rekao da su završili dva velika posla i da počinje treći – gradnja zelenog mosta.

– Ovim se otvara cijeli istočni dio grada. Danas počinjemo i gradnju zelenog mosta na lokaciji starog, a u međuvremenu idemo na spajanje istočnog tranzita. To znači da ćemo ovu novootvorenu trasu spojiti potpuno do zelenog mosta – rekao je Radojičić i dodao da je vrijednost ovih radova nešto manje od pet miliona KM.

Cvijanovićeva je izrazila zadovoljstvo zbog završetka važnih infrastrukturnih projekata koji će značiti za Banjaluku i sve koji dolaze u najveći grad RS.

– Neki projekti u Banjaluci nalazili su se na spiskovima prioriteta mnogo godina pa čak i decenija. Došli smo u situaciju da smo finansijski relaksirani i da je stanje u budžetu RS stabilno i bez ikakvih problema  i da smo zbog toga u mogućnosti da investiramo više od 120 miliona KM širom RS u projekte koje su kao strateške označile lokalne zajednice – rekla je Cvijanovićeva.

Nešić je istakao da će “Putevi RS” ove godine u izgradnju u Banjaluci uložiti oko pet miliona KM iz vlastitih izvora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*