Optuženi za bombaški napad na profesora se nagodili sa tužiocem

Nenad Berić (37) i Aleksandar Savić (32) potpisali su sa Okružnim javnim tužilaštvom u Banjaluci sporazum o priznanju krivice za bombaški napad na kontroverznog banjalučkog profesora Spasu Šakotu (60).

Beriću i Saviću je u toku suđenje u Okružnom sudu u Banjaluci, a na današnjem ročištu je objelodanjeno da je potpisan sporazum i da bi sutra trebalo da bude poznato na koliko su godina zatvora nagodili.

Šakota je 3. oktobra prošle godine ranjen na parkingu zgrade kod Rebrovačkog mosta u Banjaluci. Ispod njegovog “mercedesa” eksplodirale su četiri bombe koje su bile postavljene na točkove. Šakota je istog dana u popodnevnim časovima osuđen na šest mjeseci zatvora zbog zadovoljavanja strasti pred učenicama.

Savić je optužen za pokušaj ubistva, odnosno da je postavio bombe, a Berić da je naručio zločin. Šakota je ranije u sudnici priznao da je Beriću dao oko 30.000 maraka, jer mu je on obećao oslobađanje od krivice u sudskom procesu koji je vođen protiv profesora. Berića optužnica tereti da je ubistvo Šakote isplanirao kako bi ga se riješio, jer uzete pare nije vratio, niti je ispunio obećanje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*