Obećavajući posao na prevaru zgrnuo više od 200.000 KM

Policijska uprava Banjaluka podnijela je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv Banjalučanina I. Z. (45) zbog sumnje da je na području Banjaluke i Gradiške prevarom stekao oko 216.600 KM.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je osumnjičeni varao čak 18 godina. On je od 1998. do jula 2016. godine na području Banjaluke i Gradiške, predstavljajući se kao poznata i uticajna ličnost, dovodio u zabludu oštećene da im može obezbijediti zaposlenje, dobijanje odgovarajuće stručne spreme, kredita i posredovanje u prodaji prehrambenih artikala, mašina i druge robe. Na osnovu usmenog dogovora sa oštećenima od njih je uzimao novac i zadržavao ga ne ostvarivši ništa od onog što je obećavao.

Prevarant je iskorišćavao tešku situaciju oštećenih i sa njima najčešće dogovarao sastanak na poznatijim mjestima gdje se pojavljivao u iznajmljenim skupocjenim vozilima. Bio je i elegantno odjeven da bi ostavio utisak da je riječ o uticajnoj osobi koja može da realizuje dogovor, te ih na taj način dovodio u zabludu da će za uzeti novac završiti obećani posao.

U rasvjetljavanju prevare u zajedničkoj akciji “Nalog” učestvovali su pripadnici Policijskih uprava Banjaluka i Gradiška.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*