Novac za liječenje, na maturu u majicama

Umjesto skupih odijela, maturanti Saobraćajne i elektroškole smjer elektroničari i električari odlučili su da večeras na matursko veče obuku crne pamučne majice sa imitacijom košulje i kravate, a novac kojim su trebali da kupe sakoe, pantalone, košulje i kravate doniraju u humanitarne svrhe.

Ovo odjeljenje je muško i 18 mladića je danas završilo srednjoškolsko obrazovanje.

Na ideju je došao Tarik Medić, a prihvatili su je njegove kolege sa kojima je tri godine proveo u klupama.

– Novac od naših odijela je nekome mnogo potrebniji nego nama i onda sam preporučio razredu, a oni su pristali da doniramo i donacija je isplaćena Vanji Manojlović. Sakupili smo 750 KM tako da mi je drago da smo ipak uspjeli organizovati to -kazao je Medić.

Vanja se liječi od leukemije i majka je kćerke.

– Preferirali smo da bude neko iz Doboja. Na svu sreću nije bilo bolesne djece – navodi Tarik.

Danijel Popović kazao je da se svih 18 drugara složilo da večeras ne obuku odijela, nego majice, a reakcije njihovih vršnjaka koji su se uparadili za ovaj svečani dan su pozitivne.

– Bilo su veoma začuđeni, ali i sretni jer u našem gradu još postoji humane djece, humanih učenika i ponosni su na nas, što imaju takve drugare, što su učinili jedan human gest – kaže Popović, te s ponosom dodaje da su prvi u Doboju koji su se odlučili razlikovati od ostalih maturanata.

Žrtvovati odijelo i kravatu za crnu majicu sa imitacijom košulje i kravate nije bilo teško, iskren je Luka Cvijanović, koji je zajedno sa drugovima ponosno pozirao ispred Srednjoškolskog centra.

– Našao sam šablon na internetu i predložio sam drugarima da odštampamo to na majicama – kaže Cvijanović.

Razredni starješina Željko Todorović obukao je odijelo, te se prisjetio kako je bilo kada je on bio maturant.

– Nije ni bilo maturske večeri tada. Mi smo prva generacija iz ove škole koja je izašla.  To je poslije nekad uvedeno. Nismo imali čak ni maturalnu ekskurziju – kazao je Todorović. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*