Novac prikupljen za Sofiju za liječenje druge djece

Novac prikupljen u akciji za liječenje trogodišnje Sofije Mićević iz Banjaluke, koja je u aprilu izgubila životnu bitku, njeni roditelji su počeli preusmjeravati za pomoć drugoj djeci i su ovih dana su obezbijedili  sredstva za liječenje četvoro oboljelih mališana.

Sofijin otac Vanja Mićević kaže da su u skladu sa obećanjem počeli donirati novac djeci do 18 godina koja su na liječenju u inostranstvu.

– Za liječenje Elme Musinović iz Prnjavora proslijedili smo 33.200 franaka, a za liječenje Dražene Stijepić iz Prijedora 76.300 evra. Pored toga za kupovinu respiratornog aparata za bebu koja je odmah nakon rođenja prebačena u Beograd na intenzivnu njegu prebacili smo na račun 6.886 evra, dok smo za dječaka Jovana Mišića iz Teslića za kupovinu “pacijent monitora” uplatili 8.190 KM – rekao je Mićević.

Roditelji heroine koja je ujedinila RS kažu da će nastaviti da pomažu djeci koja su najugroženija.

– Najavljene su još dvije akcije, ali još čekamo potvrdu za njih. Važno je da djeca ne čekaju, a mi ćemo preostali novac dijeliti oboljeloj djeci do 18 godina koja se liječe u inostranstvu, sve dok ne bude osnovan fond solidarnosti na koji će biti prebačen ostatak novca – rekao je Mićević.

Iako ne zna koliko je tačno novca ostalo na računu, Mićević ističe da će svaka marka biti preusmjerena za liječenje djece.

– Novac ne uplaćujemo na privatne račune već isključivo na račun firmi za medicinsku opremu ili bolnicama na osnovu predračuna. U  svemu nam pomažu volonteri koji su bili u akciji “Srcem za Sofiju”, ostali su uz nas i  trude se da novac zajedno s nama podijele tamo gdje je najpotrebniji. Svoj djeci želimo brz oporavak i da uspiju u svojoj borbi – kaže Mićević i dodaje da im se mogu javiti roditelji čija su djeca na liječenju. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*