Nova runda prebijanja dugova od 25. do 28. oktobra

Poreska uprava RS pozvala je poreske obveznike da prijave što veći obim svojih poreskih dugovanja za multilateralne kompenzacije i cesije, koje će biti održane krajem sljedećeg mjeseca.

Registracija učesnika multilateralne kompenzacije, koji se ranije nisu registrovali u sistem počinje 3.oktobra, a treća multilateralna kompenzacija će biti sprovedena u periodu od 25. do 28. oktobra 2016. godine.

– Prednosti multilateralne kompenzacije je što učesnicima istovremeno omogućava izmirenje obaveza i naplatu potraživanja. Time učesnici smanjuju nelikvidnost privrede i doprinose stvaranju povoljnijeg ekonomskog ambijenta u RS – istakli su u Poreskoj upravi RS.

Zahvaljujući zakonskim izmjenama, multilateralna kompenzacija obuhvata veći broj subjekata i iznos međusobno prebijenih dugova, a stečajnim i likvidacionim upravnicima daje mogućnost da prijave dugove firmi koje se nalaze u stečaju i likvidaciji.

Zakonska novina se odnosi i na privredne subjekte sa sjedištem van teritorije RS, koji se na dobrovoljnoj osnovi mogu registrovati u sistem za multilateralne kompenzacije i cesije na Banjalučkoj berzi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*