Nema više ograničenja cijene goriva

Vlada RS stavila je je danas van snage uredbu o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata.

Razlog za propisivanje navedene mjere bilo je suzbijanje nerealnog utvrđivanja cijena i eventualnog nepoštenog ponašanja trgovaca naftnim derivatima s ciljem zaštite ekonomskih interesa građana i omogućavanja uredne snabdjevenosti tržišta u periodu proglašenog vanrednog stanja u RS usljed epidemije izazvane virusom korona. 

– Budući da je odnos ponude i potražnje i kretanja cijena naftnih derivata stabilizovan, te uvažavajući činjenicu da je formiranje cijena robe i usluga na tržištu RS slobodno prema uslovima tržišta, da je vanredno stanje koje je proglašeno zbog epidemiološke situacije usljed virusa korona ukinuto stečeni su uslovi za prestanak važenja uredbe o određivanju marže koja se primjenjuje prilikom formiranja cijena naftnih derivata – saopšteno je iz Vlade RS.

Vlada je 9. aprila usvojila uredbu kojom su marže na gorivo u veleprodaji bila ograničene na 0,06, a u maloprodaji na 0,25 KM po litru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*