Nema kraja skandalima, fudbaler iz Banjaluke uhapšen u Belgiji

Skandalina u kojima je glavna uloga fudbaler iz Banjaluke Ognjen Vranješ nema kraja, a Anderlehtov štoper je u ponedjeljak uhapšen na aerodromu u gradu Šarlroa jer nije imao važeću dozvolu boravka.

Kao izbjeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru. Vranješ je prošlog četvrtka putovao u Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima, daleko od briga koje ima u Anderlehtu.

Međutim, na povratku je doživio neugodno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno da mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalnog u državi i zabranili mu ulazak na teritoriju Belgije.

– Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlehta, ali nije mogla pružiti niti jedan dokaz za to – napisao je odgovorni službenik u zapisnik.

Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na osnovu ugovora o radu s Anderlehtom, ali je prošlog mjeseca ona obustavljena.

Policija je potpisala izjavu da će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u zatvoreni centar u blizini aerodroma. 

Već ujutro policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*