Načelnik plaća prve kafe i šišanje

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić platiće prvih deset kafa i prvo šišanje sugrađanima u svim ugostiteljskim objektima i frizerskim salonima da bi ih podržao na početku rada koji je bio obustavljen 55 dana zbog epidemije virusa korona.

Novac za ovu namjenu Ćosić će izdvojiti iz svojih ličnih primanja.

U opštini Istočno Novo Sarajevo registrovana su 123 ugostiteljska objekta i 48 frizerskih salona, a ukupan broj registrovanih preduzetničkih djelatnosti je 420. Istočno Novo Sarajevo predstavlja lokalnu zajednicu sa najvećim brojem registrovanih preduzetničkih djelatnosti po glavi stanovnika u RS. 

– Za ovu lokalnu zajednicu i građane veoma je bitno da ove djelatnosti počinju sa radom, ali uz pridržavanje preporuka i mjera koje je izdao Institut za javno zdravstvo RS. 

Iz Opštinske uprave su poručili da pripremaju program mjera podrške privrednom sektoru s ciljem ublažavanja negativnih efekata uticaja virusa korona na njihovo poslovanje.

U RS sutra poslije 55 dana obustave rada izazvane epidemijom virusa korona počinju da rade ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, kao i druge djelatnosti čiji je rad bio onemogućen radi sprečavanja širenja virusa. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*