Na porodu umrla majka petoro djece

Tuga i nevjerica zavladale su u Gradišci kada se pronijela potresna vijest da je u bolnici nakon porođaja preminula Jovana Šinik (33) iz Gornjih Podgradaca i da se ljekari bore za život njene bebe.

Šinikova, majka dvije djevojčice i dva dječaka, a u bolnicu je primljena 25. oktobra.

Direktor bolnice u Gradišci Vlado Marjanović potvrdio je da je u četvrtak u ovoj zdravstvenoj ustanovi preminula porodilja. Ljekari i anesteziolozi su se, kako je istakao, svim snagama borili za njen život, ali ipak nisu uspjeli da je spasu.

– U porođaj su, kako su me obavijestili, sve vrijeme bila uključena četiri ginekologa i dva anesteziologa. Međutim, kod majke je po porodu odmah nastao hemodinamski poremećaj. To je, u stvari, pad pritiska i impulsa. Ljekari i anesteziolozi pokušali su popraviti majci hemodinamski poremećaj. Spustili su je i u operacionu salu. Međutim, situacija se iz časa u čas pogoršavala. Uspjeli su da je operišu, ali je nedugo potom preminula. Obdukcija će pokazati šta je tačan uzrok smrti, a u cijeli slučaj uključeni su i istražni organi – istakao je Marjanović.

U trenucima borbe za život majke, ljekari su se borili da spasu i bebu, koja je takođe bila u rizičnom stanju. Novorođenče je u pratnji pedijatra i anesteziologa upućeno u Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci.

Prema riječima načelnika Klinike za dječije bolesti dr Stojislava Konjevića, novorođenče iz gradiške bolnice primljeno je na Odjeljenje intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra RS.

– Dijete je teškog kliničkog stanja. Preduzete su sve potrebne mjere za stabilizaciju njegovog stanja, a sve dalje prognoze su krajnje neizvjesne – istakao je Konjević.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka su kazali da policija nema zvaničnu prijavu povodom smrti porodilje u Gradišci, ali da su došli do određenih saznanja o ovom slučaju.

– Policija u saradnji sa postupajućim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka provjerava ovaj slučaj kako bi utvrdili kako je i pod kojim okolnostima došlo do smrti majke – kazali su u banjalučkoj policiji. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*