Mladi se izborili za još jedan projekat u Kneževu

Tim Omladinske banke Kneževo koji čine Aleksandra Simanović, Anđela Budić, Ivana Aleksić, Ismeta Barjaktarović i Tijana Đurić obezbijedile su realizaciju još jednog projekta u Kneževu putem platforme “Lonac.pro” pod nazivom “Od ideje do realizacije”.

Na ovaj način tim Omladinske banke Kneževo zvanično je otpočeo aktivnosti predviđene memorandumom o saradnji koji su u maju potpisali načelnik opštine Kneževo Goran Borojević i direktor Fondacije “Mozaik” Željko Pauković. Ovaj memorandum omogućiće realizaciju najmanje 20 projekata mladih i četiri mikrobiznisa na području opštine Kneževo do kraja 2023. godine.

– Zadovoljstvo je što su ove djevojke preuzele inicijativu u svoje ruke i uz podršku opštine Kneževo i Fondacije “Mozaik” kreirale Omladinsku banku Kneževo. Već danas slijedi nova aktivnost, a to je javni poziv za mlade koji imaju između 17 i 35 godina da okupe tim od tri do sedam članova, kreiraju i prijave društveno koristan projekat ili mikrobiznis na platformu “Lonac.pro” i da ga realizuju na području opštine Kneževo – izjavila je predstavnik opštine Kneževo za Omladinsku banku Kneževo Dijana Milisavić.

Ona vjeruje da će  mladi sa područja opštine Kneževo iskoristiti ovu priliku i prijaviti društveno korisne ideje, uspješno proći selekciju i na ovaj način, uz podršku tima Omladinske banke Kneževo, Opštine Kneževo i Fondacije “Mozaik” učiniti svoju lokalnu ili mjesnu zajednicu boljom za buduće generacije.

Putem novoformiranog fonda Omladinske banke Kneževo omogućeno je neformalnim grupama mladih iz Kneževa da se aktiviraju i realizuju društveno odgovorne projekte uz finansijsku podršku u iznosu od 500 do 1.500 KM, a za pokretanje sopstevnog mikrobiznisa u iznosu od 2.000 KM.

Članice tima Omladinske banke Kneževo tokom proteklog vikenda su učestvovale na trodnevnom trening programu za omladinske banke u Sarajevu, te zalaganjem i uspješno primjenjenim znanjem sa treninga u pisanju projekata i mentorisanju obezbijedile realizaciju još jednog projekta u Kneževu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*