Mektić ispričao vic i izazvao negodovanje Karadžićeve i Mladićeve porodice i boraca

Visoki funkcioner SDS-a i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić pokušao je da bude duhovit na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke u Bijeljini, ali je zbog neumjesnog vica o Radovanu Karadžiću i genralu Ratku Mladiću izazvao negodovanje Karadžićeve i Mladićeve porodice i boraca.

Mektićev vic, koji možete poslušati na snimku ispod teksta, je neprimjeren ocijenili su potpredsjednica Narodne skupštine RS iz SDS-a i kćerka prvog predsjednika RS i jednog od osnivača stranke Sonja Karadžić-Jovićević, sin nekadašnjeg komandan ta Vojske RS Darko Mladić i predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić.

– Smatram to neprimjerenim i zato što je riječ o kadru SDS-a i ministru koji obavlja dužnost kakvu obavlja, pogotovo što se to desilo na sjednici Predsjedništva SDS-a. Morala bih da mimo emocija, probam hladne glave da sve sagledam. U krajnjoj liniji to mogu samo da podvedem pod glupost – rekla je Karadžić-Jovičević.

Darko Mladić je ocijenio da se Mektić vicem podsmjehivao žrtvama sopstvenog naroda.

– Žalosno je da funkcioner iz SDS-a na tako odgovornom mjestu u vlasti demonstrira takav odnos prema predsjedniku RS i komandantu Vojske RS iz perioda kada je stvarana Republika. Očigledno je da je Mektić propustio odličnu priliku da pametno ćuti. Volio bih da dio te energije koju troši na prepričavanje viceva, koje čuje od stranaca u BiH i po našim forumima, usmjeri na istragu o zločinima počinjenim nad našim narodom koji nisu rasvijetljeni zbog čega žrtve nisu dobile pravdu – rekao je Mladić.

Savčić je naglasio je da Karadžić i Mladić zaslužuju poštovanje koje ničim ne bi trebalo dovoditi u pitanje.

– Lično imam vrlo pozitivan stav prema dvojici naših čelnika – predsjedniku i komandantu. To na bilo koji način ne bih mogao dovesti u pitanje, ni bilo kakvom pošalicom, ali mislim i da je neprimjereno da se komentariše nečiji vic ili šala – rekao je Savčić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*