Medicinar pljačkao pacijente na samrti

Marko Malešević (21) iz Ribnika uhapšen je nakon što je na Klinici za onkologiju Univerzitetskog kliničkog centra RS pljačkao pacijente u teškom zdravstvenom stanju.

Detalji slučaja ostali su skriveni od očiju javnosti, a izvor “Euroblica” iz istrage otkriva da se Malešević nije zaustavio na jednom, već da je počinio nekoliko krivičnih djela koja su okvalifikovana kao teške krađe.

– Klupko je počelo da se odmotava u martu kada je Malešević prvi put uhapšen i kada je nad njim obavljena kriminalistička obrada zbog prijava o krađama, a završilo se novim hapšenjem u maju – ispričao je izvor iz istrage.

Policijska uprava Banjaluka je u međuvremenu Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv osumnjičenog zbog šest krivičnih djela i očekuje se podizanje optužnice.

Prema podacima iz kriminalnog dosijea osumnjičenog, on je iskorištavao teško zdravstveno stanje pacijenata koji su primali terapiju na Klinici za onkologiju i krao njihove novčanike i zlatni nakit. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu pretresena je njegova kuća i pomoćni objekti u kojima su pronađeni novčanici sa ličnim dokumentima i nakit, koji potiču iz krivičnih djela.

– Pronađeni dokazi biće dio materijalnih dokaza protiv osumnjičenog u krivičnom postupku – izjavila je za  portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović.

Jedina kazna za Maleševića bilo je smanjenje plate za tri odsto za april, maj i jun ove godine. U Univerzitetskom kliničkom centru RS su rekli da je Malešević u međuvremenu premješten na Kliniku za opštu i abdominalnu hirurgiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*