Majka i četvoro djece kod Čelinca dočekali kuću

Petočlana porodica Stjepanović iz Babića kod Čelinca dočekala je da se useli u novu kuću koju su željno čekali.
 
Nakon godina života u trošnoj, u kojoj nisu imali ni struje ni vode, samohrana majka Miljana je sa četvoro djece uselila u novu kuću od 76 kvadrata. Majka kaže da je presrećna jer, konačno, imaju pravi, i što je najvažnije, vlastiti krov nad glavom.

– To se ne može opisati koliko nam znači. To je nešto prekrasno, preveliko, nešto najljepše što se moglo desiti – kaže Miljana Stjepanović.

Nakon što su se Stjepanovići godinama mučili, komšije su krajem prošle godine odlučile da pomognu i da im izgrade kuću. Kada je čuo za muke samohrane majke i komšijsku inicijativu, troškove izgradnje kuće preuzeo je biznismen iz Mrkonjić Grada Mladen Milanović. Akciju je podržalo još nekoliko kompanija.

– Početkom decembra 2018. godine imao sam priliku da Mladenu Milanoviću ukažem na to u kakvim uslovima živi porodica Stjepanović i četvoro djece. Kada je vidio u kakvim uslovima žive, rekao je da će kuću koju su mještani započeli sagraditi, završiti i namjestiti svim potrebnim namještajem – kaže organizator akcije Milan Ćurlić.

Nezaposlena Miljana, i njena djeca, žive od dječijeg dodatka i penzije bivšeg supruga. Kada bi dvoje djece koja još ne idu u školu mogla da smjesti u vrtić, kaže majka, mogla bi i da se zaposli što bi im umnogome olakšalo život.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*