Lukač posuđuje vozila za policiju

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS iznajmiće za potrebe policije 100 vozila i dva luksuzno opremljena automobila na period od četiri godine što će biti plaćeno 5,76 miliona maraka.

MUP, kojim rukovodi Dragan Lukač, raspisao je juče tender za iznajmljivanje novih automobile putem operativnog lizinga na period do 48 mjeseci.

Operativni leasing znači da MUP uzima vozila na upotrebu i za to plaća naknadu. MUP neće otkupiti vozila i ona su za vrijeme trajanja lizinga u vlasništvu davaoca lizinga, odnosno auto-kuće. Poslije isteka četiri godine vozila vraća ili može da obnovi ugovor za nova i modernija.

Nabavka je podijeljena u četiri lota, a prvim je predviđen najam 20 vozila koji će biti plaćen oko milion maraka bez PDV-a. Drugim lotom traži se zakup 80 vozila, za šta je namijenjeno 3,76 miliona KM bez PDV-a, dok se trećim i četvrtim lotom traži po jedno vozilo pojedinačne vrijednosti najma 80.000 i 85.000 KM bez PDV-a.

Kada je riječ o 100 vozila traženih prvim i drugim lotom, propisano je da moraju da budu bijele boje te da imaju, između ostalog, putni kompjuter, medija uređaj sa ekranom osjetljivim na dodir i četiri zvučnika, poluautomatsku klimu, kolor termoizolaciona stakla i elektronsku zaštitu protiv krađe.

Za dva automobila, pojedinačne vrijednosti najma 93.600 i 99.450 KM, zatražena je bogata oprema, između ostalog, dvozonski digitalni klima uređaj sa senzorom vlage, kožni volan, navigacija, komforna telefonija bez vanjske antene, putni kompjuter u boji, radarsko skeniranje ispred vozila, roletne na prozorima, utičnice, hromirana maska… Automobili treba da budu crni metalik, a dimenzije vozila su propisane u rasponu od nekoliko milimetara što je najčešći način da se odredi tačna marka vozila koje se želi kupiti, u ovom slučaju iznajmiti.

Ponuđač treba da garantuje da je u mjesečne usluge korištenja lizinga uključena registracija vozila i kasko osiguranje na period od četiri godine, po dva seta novih ljetnih i zimskih guma, redovni servisi i održavanje.

Svi koji MUP-u žele iznajmiti vozila ponude mogu predati do 1. avgusta, a biće izabrani oni koji ponude najnižu cijenu najma. (Capital)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*