Lopatom pokušao da ubije komšiju u Kneževu, optužnicu čeka u pritvoru

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Vaskrsiji Maletiću iz Vlatkovića kod Kneževa koji je osumnjičen za pokušaj ubistva Gorana Ignjića.

Maletiću je određen pritvor na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka zbog bojazni da bi mogao da uništi, sakrije ili izmjeni tragove, ometa krivični postupak uticajem na svjedoke i ponovi krivično djelo.

Mjere pritvora su određene i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje je moguće izreći zatvorsku kaznu od najmanje deset godina i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda ili uznemirenosti građana.

Maletić je osumnjičen da je 3. maja u Vlatkoviću nakon kraćeg verbalnog sukoba udario Ignjića lopatom po glavi, nanijevši mu teške tjelesne povrede. To je učinio u samoodbrani nakon što ga je Ignjić, koji je bio pijan, napao u njegovom dvorištu. Ignjić je odmah prevezen u Univerzitetski klinički centar RS gdje je zadržan na liječenju, a policija je uhapsila Maletića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*