Ljubav ne zna za granice, vjenčali se u zatvoru

Mala svečanost organizovana je u dobojskom zatvoru povodom venčanja jednog od osuđenika.

Boris Merilović (31), koji je nedavno osuđen na tri godine zatvora odlučio je da brak sa svojom životnom saputnicom Sanjom Vujičić (25) sklopi dok je na izdržavanju kazne za razbojništvo. Molbu da mu odobre ovu želju uputio je prije mjesec, a uprava zatvora ne samo da mu je izašla u susret, već je pomogla mladencima u pribavljanju dokumenata.

– Službenim putem smo tu dokumentaciju uputili Gradskoj upravi Doboj radi određivanja matičara i odbornika, koji bi obavili čin vjenčanja – kaže upravnik Kazneno-popravnog zavoda Doboj Branko Miletić i dodaje da je o neobičnom događaju obaviješteno i Ministarstvo pravde RS.

Pored pomoći u organizaciji vjenčanja, uprava zatvora pripremila je i mali poklon za mladence.

– Od domaćna je poklon posjeta bez nadzora, par sati u kojima će imati porodični ručak u opuštenoj atmosferi. Mora ipak da se osjeti da to nije običan dan – dodaje Miletić.

Mladenci kažu da su već dugo u vezi tokom koje su dobili i dvoje djece. Ne žele da otkriju zašto su baš sada odlučili da se vjenčaju.

– Razlozi su privatne prirode. Zajedno smo već pet godina i imamo dvije djevojčice – kaže mladoženja.

Bez obzira što će na povratak muža iz zatvora čekati još gotovo tri godine, Sanja kaže da se odricanje isplati.

– Zahvalna sam upravi zatvora na ukazanoj pomoći. Ja sam zadovoljna. Sve mi se dopalo. Iznenađena sam i srećna. Ovo mi puno sad znači bez obzira što je on ovdje, meni je to bilo bitno – priča Sanja i navodi da je ne zanimaju predrasude sredine u kojoj živi i da joj je jedino bitno da se ona i Boris vole.

Odbornik gradske Skupštine Zoran Ristić kaže da je sa znatiželjom i zadovoljstvom prihvatio obavezu da učestvuje u nesvakidašnjem vjenčanju. Pri ceremoniji je izostala razmjena vjenčanih burmi, koje su zabranjene u zatvoru, ali je poljubac, kojim je ovjekovječena nova bračna zajednica pozdravljen aplauzom svih prisutnih, pa i zatvorskih čuvara.

Koliko se rijetko dešava da osuđenik zatraži vjenčanje tokom izdržavanja kazne najbolje govori podatak da je ovo tek drugi zabilježeni slučaj u RS u protekle dvije decenije.

Uz dobro vladanje Boris i Sanja će ubuduće jednom mjesečno imati pravo na korišćenje intimne sobe, koja se nalazi u dobojskom zatvoru. Riječ je o posebnoj prostoriji u kojoj supruge zatvorenika, kada su za to stečeni uslovi, imaju pravo na posjetu bez čuvarskog nadzora.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*