Lažno objavljeno da je Mladić umro, sve izmislio italijanski novinar

Darko Mladić rekao je da je vijest lažna vijest da je njegov otac Ratko Mladić preminuo u Hagu.

– Sa ocem sam se čuo prije 45 minuta. On je naravno živ i pričao je sa mnom. Valjda bi Tribunal prvo porodici nešto javio. Neko širi laži – izjavio je Darko Mladić.

Na lažnom nalogu ministarke inostranih poslova BiH Bisere Turković na društvenoj mreži “Tviter” objavljeno je da je srpski general preminuo, ali je iz Haškog tribunala potvrđeno da je vijest lažna.

– Mladić nije preminuo. Koristimo ovu priliku da demantujemo tu informaciju – rekli su u Službi za odnose s javnošću Haškog tribunala

Mladićev advokat Miodrag Stojanović je takođe “Nezavisnim” rekao da sumnja u ovu informaciju.

– Svi mediji me kontaktiraju, nemam tu informaciju, ali znam da je njegovo stanje prilično teško – rekao je Stojanović.

U kabinetu Turkovićeve je potvrđeno da ona ne koristi “Tviter”, a kasnije je objavljeno da je lažni profil napravio italijanski novinar Tomazo Debenedeti. Ovaj novinar je i ranije imao slične ispade i mrtvim proglasio niz svjetski poznatih ličnosti. On je ranije izmislio čak 60 intervjua sa poznatim ličnostima, a sve je prolazilo neprimijećeno zato što je uglavnom pisao za male italijanske novine.

– Sviđa mi se da budem italijanski šampion u laganju – rekao je on jednom prilikom i dodao da puno truda i energije ulaže u pripremanje svojih prevara kako bi bile što uspješnije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*