Lažni poreski inspektori na prevaru uzimaju novac

Poreska uprava RS saopštila je da se nepoznate osobe na terenu lažno predstavljaju kao poreski inspektori i traže na uvid poslovnu dokumentaciju s ciljem sticanja materijalne koristi.

– Upozoravamo poreske obveznike da budu oprezni i da imaju na umu da inspektori Poreske uprave RS moraju imati nalog za svaku kontrolu poreskih obveznika bez obzira na to dali je ona najavljena ili nenajavljena – objašnjavaju u Poreskoj upravi RS.

Osim toga, poreski inspektori su prilikom kontrole poreskog obveznika dužni da pokažu značku i službenu legitimaciju poreskom obvezniku kod kojeg vrše poreski nadzor, odnosno odgovornom ili drugom ovlašćenom licu subjekta koji kontrolišu. Na legitimaciji je naveden njen broj i ime, prezime i fotografija poreskog inspektora.

Poreska uprava RS je pozvala poreske obveznike da prilikom kontrole traže na uvid nalog, značku i legitimaciju poreskog inspektora kako bi bili sigurni da se radi o službenicima Poreske uprave RS.

– O postojanju osoba koji se lažno predstavljaju kao poreski inspektori upoznali smo i MUP RS. Pozivamo poreske obveznike da, ukoliko primjete ovakve pojave, to prijave Poreskoj upravi i MUP-u RS – poručuju iz Poreske uprave RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*