Lakovjerni starac nasjeo na prevaru i ostao bez 4.000 evra

Dobojska policija traga za dvojicom iskusnih razbojnika koji su na veoma mudar način prevarili starca (74) iz tog grada i uzeli mu 4.000 evra, saznaje “Srpskainfo”.

Sve se dešavalo u četvrtak oko 12 časova, a nesrećni starac je prevaru policiji prijavio tek u 19 časova. Upravo zato što je ovoliko čekao da to prijavi, to je dalo šansu prevarantima da pobjegnu, pa će zbog toga biti otežano da budu otkriveni.

Izvor “Srpskainfo” pojasnio je da je starac skupio platio svoju lakomislenost i vjerovatno više mu neće pasti na pamet da tako povjeruje nepoznatim osobama koje sretne na ulici.

Starac je policiji ispričao da je šetao gradom i da je primijetio dvojicu muškaraca koji se nešto raspravljaju.

– Kada im je prišao oni su rekli da su imali saobraćajnu nesreću i da se pokušavaju dogovoriti oko štete koja je nastala. Zatim su se oni dogovorili da je šteta oko 500 evra i mlađi prevarant je starijem navodno ponudio novčanicu od 500 evra – kaže izvor iz istrage.

On dodaje da je oštećeni ispričao da je jedan od prevaranata po njegovoj procjeni imao između 70 do 80, a drugi oko 65 godina.

– Taj stariji se složio sa tim da je šteta oko 500 evra i uzeo je novčanicu i tada oni prelaze na dobro razrađeni plan prevare. Potom taj stariji prevarant počinje pričati sa Dobojlijom, rekavši mu je da sumnja da je ta novčanica falsifikovana. Pitao je njega da li on ima jednu novčanicu od 500 evra, pa da uporede da li je to lažna novčanica – pojasnio je naš sagovornik.

Starac, ne sluteći da je žrtva iskusnih prevaranata, odlazi do svog stana koji je u blizini i uzima osam novčanica po 500 evra i vraća se do mjesta gdje je ostavio nove “prijatelje”.

– Oni su se tako ponašali da starac ni u jednom trenutku nije primijetio da ga varaju. Oni su sjeli na klupu koja je u blizini i on im je dao njegove novčanice da oni uporede. Poslije nekoliko trenutaka stariji prevarant je rekao da se parkirao iza ugla i da ide samo nešto da vidi u automobilu i da se odmah vraća – ističe izvor “Srpskainfo”.

Starac je zatim shvatio da se prevarant ne vraća i krenuo je do tog mjesta gdje je rekao da se parkirao, a drugi prevarant je ostao sjediti na klupi.

– Dok je starac pogledao iza ćoška ima li vozila, drugi prevarant je ustao i pobjegao. Za samo par minuta oni su nestali sa njegovih 4.000 evra. Starac je zatim otišao kući i tek poslije sedam časova odlučio je da to prijavi policiji, međutim prevaranti su zbog toga imali dosta vremena da pobjegnu – pojasnio je izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, po načinu rada jasno je da je riječ o veoma uhodanim profesionalnim prevarantima.

– Moguće da im on nije prva žrtva tog dana. Oni su vjerovatno cijeli dan čekali da naiđe lakovjerna osoba, koja će nasjesti na njihovu priču – istakao je naš sagovornik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*