Kupio petnaestogodišnju djevojčicu za 1.000 KM

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS podnijeli su Republičkom javnom tužilaštvu izvještaj o otkrivanju krivičnog djela trgovina djecom i krivičnog djela obljuba djeteta mlađeg od 15 godina, rekla je načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović.

Izvještaji su podneseni protiv lica čiji su inicijali M.B, A.A. i I.B. 

Lica M.B. i A.A. se sumnjiče da su u periodu od 21. decembra 2018. do 12. januara ove godine na području Doboja izvršili krivično djelo trgovina djecom, dok se lice I.B. sumnjiči da je 10. januara na području Visokog izvršio krivično djelo obljuba djeteta mlađeg od 15 godina. 

ATV nezvanično saznaje da su osumnjičeni M.B. i A.A. u periodu od 21. decembra 2018. do 12. januara ove godine dogovorili prodaju maloljetnice licu I.B. koji ju je iskoristio. Riječ je o djevojčici koja nema ni 15 godina.

Kako ATV nezvanično saznaje, Mehmed Bosak i Alija Aljić sumnjiče se da su dogovorili prodaju maloljetnice kako bi stupila u vanbračnu zajednicu sa Ismetom Bosakom za 1.000 KM.

Bosak ju je nakon izvršene kupoprodaje odveo u Visoko gdje je izvršio obljubu maloljetne djevojčice iako je znao da se radi o licu mlađem od 15 godina. Ismet je iz Doboja, a riječ je o Romima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*