Konobarica zavodila goste, gazda i saradnica ih pljačkali

Gosti seoske kafane “Kaskada” u Gornje Rahiću kod Brčkog bili su žrtve organizovane grupe koja ih je pljačkala, a činili su je konobarica, vlasnik kafane i njegova saradnica.

Željka Davidović (32) optužena je da je zavodila i po intimnim dijelovima tijela dodirivala gostekako bi im odvukla pažnju, da bi ih potom pljačkali vlasnik kafane Zijad Karalić (42) i Lidija Dimković (36).

U optužnici je navedeno da je prvi slučaj pljačke zabilježen u noći između 9. i 10. marta prošle godine, nakon što je u kafanu došao gost N. N.

– Gost je pio alkohol. Karalić i Dimkovićeva su primijetili da on ima veću količinu novca, a bili su svjesni i da je pijan, te su pozvali Davidovićevu, rekavši joj da sjedne pored njega i zavede ga. Željka je na to pristala i sa gostom sjela za drugi sto, a potom mu raskopčala odjeću i dodirivala ga po intimnim dijelovima tijela i grlila. Za to vrijeme Lidija je nastavila gosta posluživati alkoholom, u koji su mu prethodno stavili omamljujuće sredstvo. Kada je gost omamljen na scenu je stupio gazda kafane, koji je žrtvi iz odjeće uzeo oko 1.400 maraka i oko 3.000 evra – piše u optužnici.

Optužnica otkriva da se sličan slučaj desio i u noći 22. marta prošle godine. Karalić je ispred kafane sreo K. F. i pozvao ga da uđe u kafanu kako bi popili piće. Počeli su mu posluživati alkohol i primijetili su da kod sebe ima novca.

– Željki su rekli da sjedne za sto pored K. F. kako bi s njim ostvarila bliskiji kontakt, nakon čega su u alkohol koji je pio gost stavili medikament klozapin. Nastavili su gosta posluživati pićem, a potom su ga pozvali da pođu u drugi ugostiteljski objekat, na šta je on i pristao. Ceh u drugoj kafani plaćao je K. F, a kada je doveden u stanje smanjene svijesti, krenuli su dalje. Lidija je odvezla jedno vozilo, dok je Zijad rekao Željki da sa K. F. sjedne na zadnje sjedište. Dok je Zijad vozio, auto je parkirao blizu rijeke, te su žrtvi  skinuli pantalone, pri čemu je Željka dodirivala K. F. po tijelu, nudeći mu da ostvare intiman odnos. Za to vrijeme Zijad je iz novčanika koji je našao u pantalonama K. F. ukrao oko 5.400 dolara. Željka i Zijad su potom otišli, a žrtvu su ostavili u autu – navedeno je u optužnici.

Karalić i Dimkovićev su optuženi prije nekoliko mjeseci da su od marta do avgusta omamljivali goste “Kaskade”, a zatim im ukrali novac i druge dragocjenosti, ukupne vrijednosti blizu 30.000 KM. Optužnica je sada potvrđena i protiv njihove saučesnice Davidovićeve. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*