Iz Kneževa otišli raditi u Sloveniju pa pljačkali banke

Dvojica mladića porijeklom iz Kneževa uhapšena su zbog dvije oružane pljačke u bankama u Sloveniji. 

U oba slučaja razbojnici su imali pištolj, s tim što su u drugom prijetili i čekićem, a ukupan plijen težak je 22.300 evra.

Slovenački mediji javili su da su pala dva državljanina BiH, a da je treći, odnosno njihov saučesnik, u bjesovi. Mještani Kneževa kažu da su to sve to njihovi sugrađani koji su u Sloveniju otišli da – rade.

Istražni sudija je, prema informacijama koje stižu iz Slovenije, odredio pritvor za dvadesetčetvorogodišnjaka i dvadesetosmogodišnjaka, a dvadesetšestogodišnjaka još traže. Takođe, policija ne navodi identitet uhapšenih i bjegunca, ali u Kneževu kažu da znaju o kome je riječ. Mještani Kneževa, koji poznaju te mladiće, kažu da su neki od njih odranije problematični.

Kako je rekao vođa Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Novo Mesto prva pljačka bila je izvedena 11. aprila prije podne u mjestu Straža kod Novog Mesta.

Naoružani pljačkaš naizmjenično je tada upirao pištolj u službenicu i u komitente koji su se našli u banci. Kada su dobili novac, dva razbojnika su pobjegla sa 8.300 evra. I to nije sve jer ih je, po dostupnim informacijama, ispred banke čekao saradnik u vozilu, s kojim su se potom zajedno dali u bjekstvo.

Kasnije je utvrđeno da su osumnjičeni prethodno u Ljubljanu doputovali autobusom, a onda su u glavnom gradu Slovenije iznajmili vozilo kojim su pobjegli poslije pljačke. Vozilo su nakon pljačke uredno vratili i autobusom napustili Sloveniju.

U tu državu nedugo zatim, kako se sumnja, vratili su se ponovo. Druga pljačka, naime, izvedena je već 30. aprila, poslije podne, u mjestu Vipava na zapadu Slovenije. Jedan pljačkaš bio je naoružan pištoljem, a drugi čekićem. Pronašli su službenicu samu u banci i odnijeli nešto više od 14.000 evra.

U ovom slučaju pobjegli su pješke do auta, kojim ih je saradnik odvezao do skrovišta u kojem su se krili do povratka u Ljubljanu.

Policija je tokom istrage pronašla odjeću i opremu osumnjičenih, kojima za počinjena krivična djela prijeti od tri do 15 godina zatvora. (Nezavisne novine) 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*