Incko: Treba razmišljati o smjeni Dodika

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je da treba razmišljati o smjeni predsjednika RS Milorada Dodika.
Na pitanje koje mu svi u posljednje vrijeme često postavljaju, a tiče se eventualnih sankcija prema Dodiku, visoki predstavnik kazao je za da o toj opciji treba razmišljati.
– Ja sam rekao za jedan američki časopis da o smjeni Dodika treba razmišljati. Osim Rusa, svi su u Savjetu bezbjednosti UN dali podršku mom izvještaju gdje sam tvrdio da je referendum ilegalan. Tu sam dobio jasnu podršku, to je poruka da treba poštovati Ustav – naglasio je on uz podsjećanje da je njegova dužnost ukazati na nepoštivanje Ustava.
Incko je prošle sedmice podnio 50. izvještaj Savjetu bezbjednosti UN o stanju i radu Savjeta za implementaciju mira (PIC) u BiH.
Dodao je da je zadovoljan onim što je video u Njujorku.
– Rusi su me napadali da sam jednostran i da nisam protiv Srba što nije tačno. Rekao sam da ima i pozitivnih elemenata, BiH može raditi na tome da bude kandidat za članstvo u EU. Život građana je ostao isti, ali BiH je sada odlučila kakav će pravac imati u budućnosti – rekao je Incko i dodao da su Srbi fini ljudi, ali ako se neko ogriješi o Ustav, da mora to reći, jer je na takvoj sam poziciji.
On je rekao da se čudi strpljenju građana.
– Dobijem stotine pisama u kojima me mole da plaćam sahrane, stipendije, da kupim kafu. Političari bi se trebali baviti životnim pitanjima. Onda bi to bila fina zemlja jer ima sve potencijale – istakao je viski predstavnik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*