I to se dešava, Dodiku nema ko da pere automobil

Prije će Milorad Dodik i zvanično postati srpski član Predsjedništva BiH nego što će ta institucija naći odgovarajuću autopraonicu za ručno pranje službenih automobila u Istočnom Sarajevu.

Naime, Sekretarijat Predsjedništva BiH je 15. oktobra drugi put poništio postupak javne nabavke za izbor najpovoljnijeg ponuđača za ručno pranje motornih vozila u Istočnom Sarajevu za potrebe Predsjedništva BiH.

Kako je navedeno u odluci koju je potpisao novi sekretar Predsjedništva BiH Zoran Đerić, na tender se javila samo jedna firma – “Guma M” iz Mostara, a procijenjena vrijednost usluge bila je 3.900 KM bez uključenog PDV.

Međutim, kada je Komisija za javne nabavke otvorila ponudu vidjela je da mostarska firma nema poslovnicu u Istočnom Sarajevu, niti je navela da će biti podugovaranja, odnosno da će za te potrebe angažovati drugo preduzeće u pomenutom gradu.

Od ponuđača je zatraženo pojašnjenje, ali je uslijedio novi šok. “Guma M” je rekla da namjerava da automobile Predsjedništva BiH pere u svom prodajno-servisnom centru u Sarajevu. Komisija je to odbila jer Sarajevo nije isto što i Istočno Sarajevo.

Istu sudbinu doživio je i prvi tender iz jula, koji je propao jer se nijedna firma na njega nije prijavila u ostavljenom roku.

Dodik je rekao da će većinu poslova obavljati u poslovnoj zgradi institucija RS u Istočnom Sarajevu. Budući da još dugo vremena neće biti izabrana odgovarajuća autopraonica u tom gradu, Dodik bi mogao da se vozi u prašnjavom automobilu Predsjedništva BiH.

Druga opcija je da se limuzina pere u nekoj drugoj praonici koja ima ugovor s Predsjedništvom ili da Dodik i njegov vozač glancanje plate iz svog džepa, na bilo kojoj autopraonici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*