“Hemofarm” obezbijedio donaciju za Kneževo

Fondacija ”Hemofarm” započela je projekat pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH u okviru kojeg je obezbijedila 42.000 KM za nabavku neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u Kneževu, Šekovićima, Donjem Vakufu i Ključu.

Ovim ustanovama biće donirani novi EKG aparati, defibrilatori, aspiratori i druga medicinska oprema neophodna za svakodnevni rad.

– Svjesni visokih cijena medicinskih aparata i opreme, započeli smo ovaj projekat kako bi svi građani, bez obzira da li se radi o razvijenim ili nerazvijenim opštinama, imali dobru i jednako kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Cilj svih nas u Fondaciji “Hemofarm” je pomoć onima kojima je ona najpotrebija, a prije svega svim nivoima zdravstvenog sistema. Kako je primarna zdravstvena zaštita prvi i najčešći oblik kontakta svakog od nas sa zdravstvenim sektorom, važno je da u svim domovima zdravlja imamo mogućnosti za kvalitetno liječenje. Medicinska oprema je bitan preduslov za to – rekla je direktorka Fondacije “Hemofarm” Suzana Đorđević.

Fondacija “Hemofarm” osnovana je 1993. godine u Vršcu i od tada do danas realizovala je čak 2.000 aktivnosti u ukupnoj vrednosti od 12 miliona evra. Tokom prethodnih 25 godina pomogla je brojne zdravstvene ustanove u zemljama u kojima je prisutna farmaceutska kompanija “Hemofarm”. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*