Gradonačelnik podijelio slavski ručak u bolnici i karantinima

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je, umjesto proslave svoje krsne slave Đurđevdana, donirao slavski ručak oboljelim od bolesti izazvane virusom korona koji se liječe u trebinjskoj bolnici, onima koji su smještni u lokalnom i regionalnom karantinu u Domu učenika i Studentskom centru u Trebinju i zdravstvenim radnicima koji brinu o njima i zaposlenima u ove dvije ustanove.

– Došao sam danas da obiđem ove ljude i da im dam podršku, da znaju da nisu sami i da im prenesem zahvalnost što imaju veliku snagu i energiju da sve ovo izdrže, jer smo imali i u Trebinju slučaj da su im se članovi porodice upokojili, a oni su izdržali sve mjere i ispoštovali procedure – kazao je Ćurić.

Kaže da je bio posebno dirnut situacijom da je u karantinu slavljeno i punoljetstvo.

– Nije lako, ni za tu osobu, ni za rodtelje kada se slavi 18. rođendan u karantinskim uslovima, ali su sve ispoštovali, pa je sestra bliznakinja kući slavila rođendan jer je bila negativna, a druga u karantinu – ističe Ćurić.

On je dodao da svi koji su bili ili su još u izolaciji podnose veliku žrtvu i na tome im zahvalio, kao i svima koji se drže mjera, iako su one nepopularne, ali neophodne.

– Nadam da će naše molitve da pobijedimo ovu nevidljivu silu uslišiti i Sveti Georgije, kojeg i ja danas slavim na specifičan način. Moja donacija je samo mali doprinos sabornošću Trebinjaca i potrebi da se okrenemo jedni drugima – dodao je Ćurić.

Zaposleni u trebinjskim karantinima su, po starom srpskom običaju, uručili gradonačelniku crvenu jabuku i bocu pića povodom krsne slave, jer u hercegovačkim domovima ta tradicija nikada nije prekidana. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*