Govedarica precrtao Bosića i izabrao Petrovića

Visoki funkcioner SDS-a Mladen Bosić prihvatio je odluku predsjednika stranke Vukote Govedarice da nosilac liste za izbornu jedinicu dva za Predstavnički dom Parlamenta BiH bude Obren Petrović.

Glavni odbor SDS-a ovlastio je Govedaricu da donese odluku i izabere između Bosića i Petrovića.

– Prihvatam odluku o nosiocu liste za izbornu jedinicu dva za Predstavnički dom Parlamenta BiH koju je donio Govedarica kao potpuno legitimnu. On je dobio pravo odlukom Glavnog odbora SDS-a da odluči između Petrovića i mene. Danas sam obavješten da će nosilac liste biti Petrović – naveo je Bosić.

On je dodao da ima najmanje prava da komentariše odluke predsjednika pošto sebe smatra najodgovornijim što je Govedarica postao predsjednik SDS-a.

– Svima je poznato da smo Petrović i ja dva sasvim različita profila, kako politička tako i ljudska i svjestan sam da se Govedarica opredjeljujući se za Petrovića, opredjelio i za sistem vrijednosti koji njegovo ime nosi sa sobom. Tačno je da mi je nuđeno da budem nosilac kompenzacione liste, ali moj cilj nije da po svaku cijenu budem poslanik u Parlamentu BiH. Ne mogu da prihvatim da budem na listi i podržavam vrijednosti koje nosi nosilac te liste – naveo je Bosić.

Kada je odlazio s čela SDS-a stavio se na raspolaganje stranci ukoliko za to ima potrebe. Priznaje da je očekivao da će rekordnih 52.000 ličnih glasova na prethodnim izborima, provedenih deset teških godina na čelu stranke, političko i diplomatsko iskustvo biti dovoljna argumentacija za poziciju za koju je bio kandidovan.

– Kao neko ko je u istoriji SDS-a bio najduže na čelu stranke osjećam lično zadovoljstvo što sam baveći se politikom pokušao da zadržim lični integritet. Svakako ću nastaviti da se borim za interese stranke. Da bi RS mogla da ide u svjetliju budućnost, Milorad Dodik i sistem koji je on uspostavio moraju da odu u istoriju – zaključio je Bosić. (BN) 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*