Fotograf iz Čelinca slučajno fotografisao prosidbu, pa ga par pozvao na vjenčanje

Fotograf Vladimir Tadić iz Čelinca fotografisao je prije nekoliko mjeseci beogradsku tvrđavu Kalemegdan i slučajno uhvatio i par tokom prosidbe, fotografiju je objavio na društvenim mrežama, a Branko i Isidora su ubrzo shvatili da je kamera ulovila upravo njih i odlučili da Vladimira pozovu na svadbu.

Branko i Isidora su nenadano dobili vjerenički poklon kakav nisu ni sanjali. On se nalazio na Vladimirovoj fotografiji Kipa pobjednika, pored kojeg je Branko uslikan u trenutku dok prosi Isidoru. Poziv na svadbu je nakon toga bio neminovnost, a Vladimir je s fotoaparatom otputovao na vjenčanje u namjeri da ovjekovječi njihovu svadbu. Nije, kaže, očekivao poziv, ali mu je drago što su ga se mladenci sjetili.

– Znao sam da ta fotografija prosidbe njima znači mnogo više nego meni i drago mi je što sam ih pronašao. Objavio sam tu fotografiju na društvenim mrežama i Branko i Isidora su ubrzo shvatili da je kamera ulovila upravo njih – istaknuo je Vladimir.

Svadba je prije nekoliko dana održana u Frankfurtu. Vladimir kaže da je sve prošlo u najboljem redu i da su mladenci zadovoljni novim radovima.

– U Frankfurt sam došao nekoliko dana prije svadbe. Napravio sam stotine fotografija Branka i Isidore. Nevjerovatno je kako se sve ovo desilo samo zbog jedne jedine slučajnosti, ako je to uopšte bila slučajnost – kaže Tadić.

Branko je iz Prijepolja. U Beogradu je živio 15 godina, ali je sada u Njemačkoj, gdje je i upoznao izabranicu svog srca Isidoru, koja je iz Užica. Za prosidbu je odabrao, kako je objasnio Tadiću, ušće dvije rijeke baš zbog toga što je dugo živio u Beogradu.

– Ne fotografišem često vjenčanja, ali ne odbijam takve poslove. Pogotovo kad je ovakav povod. Ono što mi najviše plijeni pažnju su naša planinska prostranstva i ljudi koji na njima dišu punim plućima – kazao je Tadić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*