Firmama tražio novac lažno se predstvaljajući kao inspektor

Policija je utvrdila da se Banjalučanin K. L. lažno predstavljao kao republički sanitarni inspektor i od vlasnika jedne firme u Trebinju tražio novac kako ne bi napisao zapisnik o propustima u radu.

Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je počinio krivična djela lažno predstavljenje i falsifikovanje isprave. Istraga je pokrenuta nakon što je trebinjska policija primila prijavu o muškarcu koji se predstavlja kao republički sanitarni inspektor i traži novac.

– Inspektori su utvrdili da je riječ o K. L. iz Banjaluke. Navedeno lice je od vlasnika jednog privrednog subjekta tražilo određeni novčani iznos kako ne bi napisao zapisnik o propustima u njegovom radu i kako bi na taj način protivpravno steklo imovinsku korist – saopštila je portparol Centra javne bezbjednosti Trebinje Jovana Cvijetić.

Ona je apoleovala na sve građane da dobro obrate pažnju na legitimaciju i zvaničnu dokumentaciju sa kojom se dokazuje da neko radi u inspekcijskim organima i da se, ukoliko čuju ili budu u ovakvoj situaciji, odmah obrate najbližoj policijskoj stanici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*