Dvostruka radost, snahe se porodile isti dan

Rođena braća Miodrag i Miloš Kraljević postali su u istom danu očevi i stričevi, jer su se njihove supruge Nikolina i Slađana porodile u trebinjskom porodilišu isti dan i na svijet donijele dvije zdrave bebe – dječaka i djevojčicu.

Obojici braće su ovo prvenci, ali ovo nisu prve prinove u kući Kraljevića. Miodrag i Miloš imaju brata koji već ima troje djece. Nadaju se Kraljevići prinovama i od njihove sestre koja se uskoro udaje.

Iako se termini za porođaj nisu podudarali, dvije jetrve su se porodile istog dana, jedna ujutro, a druga naveče pa se Nikolina iznenadila kada je ugledala svoju jetrvu u porodilištu. Kod Kraljevića je slavlje zbog rođenja djevojčice tek počelo kada su im javili da se porodila i Slađana i na svijet donijela zdravog sina.

– Srećne smo, našoj sreći nema kraja – rekle su ponosne majke.
Nikolina je, kaže, trostruko srećna, jer, osim što je postala majka i strina gotovo istovremeno, postala je i tetka, jer joj je prije nekoliko dana bratova žena rodila bratića.

– Ovo je zaista idilična slika, jer smo u jednom danu dobili dvije zdrave bebe, koje su na svijet došle prirodnim porođajem. Djevojčica je teška 3.950 grama i dugačka je 57 centimetra, a dječak je nešto manji i lakši sa 3.050 grama – kaže načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja trebinjske bolnice Srdan Lugonja.

Slika, međutim, nije tako idilična kada je u pitanju broj poroda u Trebinju gdje je do 22. avgusta zabilježeno 220 poroda. To je ista brojka kao i prošle godine, ali se broj poroda već nekoliko godina smanjuje. (Nezavisne novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*