Dvije osobe iz Čelinca izliječene od virusa korona

Dvije osobe u Čelincu koje su bile zaražene virusom korona puštene su iz Univerzitetskog kliničkog centra i nalaze se u kućnoj izolaciji.

S obzirom na to da u Čelincu nije bilo novozaraženih to znači da je trenutno zaražena jedna osoba, dok je u kućnoj izolaciji 335 osoba.

– Šest osoba koje su bile u bližem kontaktu sa osobom iz Čelinca kod koje je 21. marta potvrđen virus korona podvrgunto je testiranju i čekaju se rezultati, a u Domu zdravlja “Sveti Vračevi” organizovan je poseban odjel za lica sa respiratornim smetnjama koji radi u vremenu od 7.00 do 20.00 časova – rekao je komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković.

Od sutra će na području opštine Čelinac biti organizovana dostava najpotrebnijih namirnica osobama sa navršenih 65 godina i starijim kojima je potrebna ovakva vrsta usluge. Zeljković je naglasio da ovu mogućnost treba da iskoristi stanovništvo koje nema drugih mogućnosti za nabavku namirnica.

– Biće vođena evidencija poziva kako bi bile spriječene zloupotrebe, a jedna osoba će moći naručiti najviše 15 namirnica u koje spadaju prehrambeni i osnovni artikli za higijenu, dok neće moći naručivati kozmetiku, alkoholna pića i slično – rekao je Zeljković i pozvao sugrađane na strpljenje i razumijevanje.

Osobe kojima je potrebna ovakva vrsta usluge mogu se obratiti na broj telefona 051/551-072. Operateri u pozivnom centru narudžbe će primati radnim danom u vremenu od 8.00 do 16.00 časova. Ove aktivnosti biće sprovođene posredstvom savjeta mjesnih zajednica, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad i volontera.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*