Droga trebala biti spaljena, policija je pronašla netaknutu u termoelektrani

Policija RS je samo dan nakon što je iz Ministarstva bezbjednosti BiH saopšteno da je, po njihovom nalogu, u pogonima Termoelektrane “Gacko” uništeno više od 700 kilograma narkotika ulične vrijednosti od sedam miliona maraka, u krugu Termoelektrane pronašla tu drogu, koja iz nekog razloga nije uništena.

Tri najlonske kese  su, kako saznaje Alternativna televizija,  pronađene kod kontejnera za otpad, u blizini blok komande i glavne radionice, a u njima su se nalazilli kokain, heroin i skank.

Nije jasno kako  je ova količina droge dospjela na to mjesto i zašto  nije uništena. To bi sada  trebalo da istraži Okružno javno tužilaštvo u Trebinju, koje je već pokrenulo istragu.

– Tužilac je naložio da odmah bude obavljeno vještačenje i uviđaj i izvagana pronađena droga, koja je, pod za sada misterioznim okolnostima, ostala neuništena. Misteriozno je, i bez prisustva medija proteklo je navodno uništavanje 700 kilograma droge, jer Ministarstvo bezbjednosti i SIPA novinarima nisu poslali poziv da zabilježe uništavanje. Tek je naknadno poslato saopštenje u kojem je navedeno da je cilj spaljivanja narkotika, a najviše marihuane, amfetamina, heroina, kokaina i sintetičkih droga, bio da se suzbije i spriječi zloupotreba droga u BiH – rekao je izvor blizak istrazi.

Za obezbjeđenje i prevoz droge je bila nadležna SIPA, uz podršku Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja MUP-a FBiH. U pogonima Termoelektrane “Gacko” droga je trebalo da bude spaljena 26. jula, a sporne kese sa narkoticima policija RS je pronašla 27. jula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*