Drama u Laktašima, pljačkaš uperio pištolj u policajca prijeteći da će ga ubiti

Filmska drama odigrala se u noći između srijede i četvrtka u Jakupovcima kod Laktaša kada je policija zaustavila automobil za koji je sumnjala da je korišćen u krađi, a jedan od putnika uperio pištolj u policajca, prijeteći da će ga ubiti.

“Nezavisne novine” objevile su da je Mirko Kukić (52) iz Laktaša osumnjičen da je uperio pištolj u policajca i prijetio mu ubistvom. Kukić je sa Goranom Babićem (46) iz Banjaluke bio u BMW-u koji je policija zaustavila u Jakupovcima.

– Dok su policajci kontrolisali vozača Babića, suvozač je izašao i počeo da bježi. Nedugo zatim policajac ga je sustigao, ali je on uperio pištolj u njega i oglušio se na naređenje da odloži oružje. Potom je prijetio policajcu da će ga ubiti, a zatim pobjegao – rekao je sagovornik “Nezavisnih”.

Kukić je iste noći pronađen i uhapšen, a kod njega je pronađen i pištolj kojim je prijetio policajcu. Za taj pištolj je kasnije utvrđeno da je ranije, zajedno sa većom količinom novca, ukraden na području Laktaša.

Kukić i Babić su uz izvještaj o dvije teške krađe, pripremanje teške krađe, i za napad na službeno lice sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*