Drama u Kneževu, igraču na terenu spasavali život

Prava drama odvijala se proteklog vikenda na utakmici Regionalne lige zapad u Kneževu između domaćina Progresa i gostujuće ekipe Bratstvo Kozarac kada je golman domaćih Ismail Vrebac zadobio povredu opasnu po život zbog čega je utakmica bila prekinuta duže od deset minuta.

Vrebac je ispričao za “Nezavisne novine” da se ne sjeća trenutaka dok su se njegovi saigrači borili da mu spasu život.

– Sjećam se samo da je bio ubačaj sa strane i da sam krenuo na loptu. Sljedeće čega se sjećam je da sam se probudio krvav u hitnoj u  Kneževu – ispričao je Vrebac, koji je kolima Hitne pomoći prebačen iz Kneževa na Univerzitetski klinički centar RS u Banjaluci, a potom u bolnicu u Jajcu.

Kaže da su mu drugi igrači poslije ispričali kako su se 12 minuta borili da mu izvuku jezik i da se gušio u krvi.

Dodaje da se još ne osjeća najbolje, ali se nada da će se ubrzo oporaviti i vratiti na teren.

– Još mi se manta, glava me boli i nemam orijentacije. Imam četiri konca u predjelu usta gdje sam zadobio udarac – kaže Vrebac koji je inače rodom iz Jajca.

Njegov sa igrač Dragan Verić opisao je dramatične trenutke sa terena u Kneževu.

– U duelu je dobio udarac i ostao bez svijesti. Deset minuta smo se borili da mu izvučemo jezik. Bilo je potresno, pokušavaš da mu pomogneš, a ne možeš. Ipak, Bogu hvala, sve se dobro završilo – rekao  je Verić i dodao da će im Vrebac faliti na terenu, te da se nada njegovom skorom povratku.

Vrebac, osim za Progres, brani i za Klub malog fudbala Borac i jedan je od najboljih golmana malog fudbala u BiH. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*