Doktor Đajić rodnom selu u Čelincu poklonio asfalt

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS Vlado Đajić u saradnji sa Opštinom Čelinac finansirao je i sagradio asfaltni put u čelinačkom selu Branešci gdje je odrastao, pa su ga mještani na prigodnom slavlju jednoglasno proglasili za lokalnog kneza.

Investicija je vrijedna oko 85.000 evra, a Đajić je poručio da bi sljedeći korak mogla da bude izgradnja male fabrike u selu, kako bi se mještani zaposlili i ostali u Branešcima. Kad se Đajić pojavio među svojim komšijama prolomio se aplauz i skandiranje “Džaja, Džaja”. Svi su željeli da ga zagrle i zahvale za novi asvalt koji im je darivao.

– Ja sam rođen i dio mog života proveo u Branešcima. Sjećam se kad sam se ovuda kao dijete vozio u zaprežnim kolima. Na putu su bile same rupe i u jednom trenutku su se kola sa sijenom i mi u njima prevrnuli. Jedva smo ostali živi. Dugo sam razmišljao kako da pomognem mojim komšijama. Nedavno sam odlučio i za kratko vrijeme sam u dogovoru sa rukovodstvom Opštine Čelinac izgradio ovaj asfalt koji ide od škole u koju sam išao pa do crkve. Vidjeli ste koliko su se moje komšije obradovale i šta to za njih znači, a i kola se više na ovom putu neće prevrtati – kaže Đajić koji uvijek brine i o zdravlju komšija.

U Branešcima se orila krajiška pjesma, a svi mještani na slavlju su Đajića proglasili za kneza Branešaca. Načelnik Opštine Čelinac Zeljković je rekao da je Đajić zaslužio da bude i kralj opštine.

Đajić je i poslanik u Narodnoj skupštini RS, a svoju poslaničku platu prije nekoliko dana dao za devet beba koje su rođene na njegov rođendan. Platu će im davati cijele naredne godine u želji da pomogne povećanje nataliteta u RS.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*