Djevojku namamio u stan obećavši joj posao, a zatim je silovao

Dobojlija Strahinja Đurić uhapšen je zbog sumnje da je u svom stanu u Doboju silovao djevojku koju je namamio obećavši joj zaposlenje.

Silovanje je počinjeno kada je nesrećna djevojka došla u Đurićev stan kako bi obavila razgovor o zaposlenju sa budućim poslodavcem. Njih dvoje su se prethodno upoznali putem društvene mreže “Fejsbuk” gdje su se jedno vrijeme dopisivali. Tokom razmjene poruka djevojka je rekla da trenutno ne radi i da je u potrazi za zaposlenjem. Đurić joj je nedugo zatim pisao da joj je pronašao posao i pozvao je da dođe u njegov stan gdje će je navodno čekati budući poslodavac kako bi obavili razgovor.

Izvor blizak istrazi kazao je da je djevojka došla u Đurićev stan u kojem osim njega nije bilo nikoga.

– Čim je ušla on je zaključao ulazna vrata. Ponudio joj je piće i nakon kraćeg neprimjerenog razgovora uhvatio je za kosu i odvukao u sobu gdje je bludničio – kazao je izvor iz istrage.

Djevojka je u strahu počela plakati i moliti da to ne radi, ali joj je zaprijetio da se neće dobro završiti ako nastavi da plače. On je žrtvu fotografisao bez odjeće i zaprijetio joj da ne smije da priča šta se desilo niti da ga poznaje.

U Centru javne bezbjednosti Doboj kazali su da je osumnjičeni nakon saslušanja uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat dobojskom Okružnom javnom tužilaštvu. Dodali su da je policija pretresla stan osumnjičenog gdje su pronađeni materijalni dokazi koji će poslužiti u krivičnom postupku. Prema nezvaničnim informacijama u stanu su pronađene i fotografije na kojima se nalazila žrtva.

U dobojskoj policiji apeluju na građane da paze kada komuniciraju preko društvenih mreža sa nepoznatim osobama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*