Djevojka popravlja auta, vozi kamione i radi sa bagerom

Osamnaestogodišnja Lana Tatić iz Kozarske Dubice za razliku od svojih vršnjakinja nema vremena za izlaske i provod, ona zarađuje novac radeći kao automehaničar, vozi kamione, radi sa bagerom i zidarske poslove i tako zarađuje sebi za život jer ne želi da bude na teretu roditelja.

– Ponosno mogu reći da imam 18 godina i da sam naučila mnogo stvari u životu. Zapravo to je od malih nogu tako, nikad se nisam igrala sa lutkama, uvijek sam imala kamioniće, autiće i eto danas sam tu gdje jesam. Počela sam sa kiperom kad sam imala sedam godina, tada sam prvi put sjela za volan. Sad sam prešla na šlepere i cisternu vozim uz tatu – priča Lana za portal dnevnick.com.

Lani radni dan počinje u osam. Poslije dolaska na posao u servis, automobil je već čeka na dizalici. Ni jedan posao joj kaže ne pada teško.

– Imala sam mnogo situacija kada su ljudi došli i kad su vidjeli mene u radioni. Uvijek su bila pitanja, otkud ja tu, da li ja to volim, da li znam da radim? Ali, opet na kraju su bili zadovoljni – kaže Lana.

Cilj joj je kaže da sama zarađuje novac. Ne želi da traži pomoć roditelja, jer se osjeća jakom i snažnom.

– Ne dijelim poslove na muške i ženske. Perem i suđe, radim sve kućanske poslove, vozim kamion i bager, popravljam auta i ništa mi nije teško – dodaje Lana.

Ona svojim vršnjacima poručuje da slijede svoje snove, da ne odustaju od onoga što vole i da se malo trgnu i krenu raditi, jer mnogo je ljepši osjećaj kada imate svoj novac i kada zarađujete sami za sebe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*