Djevojčica koju su ismijavali na društvenim mrežama pokušala da se ubije

Dvanaestogodišnja djevojčica koja je početkom aprila objavila video na “Jutjubu” u kojem je opisala svoje ljubavne probleme i raskid sa dečkom zbog velikog broja negativnih komentara na društvenim mrežama pokušala je da izvrši samoubistvo.

U policiji su rekli da su obaviješteni o ovom slučaju, ali da ne mogu otkrivati detaljnije informacije. Djevojčica je poslije neuspjelog pokušaja da izvrši samoubistvo trenutno u stabilnom stanju.

Ovaj slučaj je klasičan primjer ne samo vršnjačkog internet nasilja, već internet nasilja generalno kada su se pojavili surovi komentari na račun djevojčice koja je nazivana pogrdnim imenima. Većinu tinejdžera muče isti problemi, ali ono što većina zaboravlja je da oni žive u potpuno drugoj tehnološoj eri za razliku od njihovih roditelja i da na drugačiji način pokušavaju da rješe probleme.

Djevojčica je u video-klipu objasnila da jako voli dečka koji ju je ostavio i da ne zna šta da radi. Iste tinejdžerske muke su mučile i starije i nerijetko se događalo da ono što ispričamo drugarima se proširi poput najružnijeg trača koji može da poljulja samopouzdanje, ali je ovaj slučaj klasičan primjer digitalnog nasilja koje je trajalo danima i koje je moglo da se završi fatalno.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*