Dječak pokupio novac sa očeve kartice da plati igrice

Policija je na području opštine Gacko evidentirala maloljetnika koji je sa očevog računa u banci skinuo 2.146 KM da bi platio igrice na mobilnom telefonu, potvrdio je načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

Nakon što je otac prijavio da na njegovom računu u jednoj banci nedostaje novac, policija je došla do saznanja da je njegov maloljetni sin igrao igrice na telefonu i da je ušao u jednu aplikaciju koja je zahtijevala plaćanje.

– U očevom odsustvu sin je iskoristio priliku i skinuo je broj kartice i na taj način je plaćao igrice – rekao je Laketa i dodao je maloljetnik mlađi od 14 godina i da prema Zakonu o krivičnom postupku ta lica ne podliježu krivičnoj odgovornosti.

Laketa je ukazao da je jedan od zabrinjavajućih podataka i porast maloljetnika koji su počinili krivična djela. On je istakao da je u posljednjih sedam mjeseci evidentirano 13 maloljetnika koji su počinili krivična djela, odnosno šest više u odnosu na isti period prošle godine, a 11 maloljetnika kao izvršilaca prekršaja javnog reda i mira, što je za četiri više u odnosu prvih sedam mjeseci 2016. godine.

– Najčešće je riječ o imovinskim krivičnim djelima, te tuči i fizičkom napadu – istakao je Laketa i dodao da je u Trebinju evidentirano i nekoliko maloljetnika koji konzumiraju opojnu drogu.

On je pozvao roditelje da vode brigu o svojoj djeci i da im se što više posvete, napominjući da je policija u prethodnom periodu održala 54 predavanja u školama o temi meloljetničke delikvencije.

– Očito da je to nedovoljno i u narednom periodu ćemo zajedno sa svim nadležnim ustanovama i institucijama više da radimo na ovom pitanju. Roditelji bi trebalo mnogo više pažnje da posvete svojoj djeci, da su u toku šta rade i gdje se kreću – istakao je Laketa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*