Direktor tri firme iz Čelinca prijavljen za utaju 3,7 miliona KM poreza

Direktor fabrika “Hidrat” iz čelinačkog naselja Ukrina i “Krečana” i “Krečana invest” iz Čelinca Velibor Kurtinović prijavljen je banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je malverzacijama oštetio budžet RS za 3,7 miliona maraka.

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći njegove inicijale, istakli su da ga terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i nezakonito postupanje u poslovanju.

– V. K. sumnjičimo da je kao odgovorno lice u tri preduzeća iz Čelinca izbjegao da plati zakonom predviđene obaveze prema Poreskoj upravi i Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje RS u periodu od 2005. do 2017. godine. Na taj način oštetio je budžet RS i stekao protivpravnu imovinsku korist – rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama pomenute firme nisu plaćale porez na promet i dobit i doprinose za penzijsko-invalidsko i zdravstveno osiguranje radnika.

Osumnjičeni Kurtinović tvrdi da ništa od onoga što navodi policija nije tačno i da za to ima dokaze.

– Imam poresko uvjerenje da nisam dužan za poreze. U tom periodu za koji me terete uplatio sam najmanje milion maraka poreza. Bio sam u policiji i dao izjavu i rekao da to nije tačno. Pokazao sam im poresko uvjerenje – kazao je Kurtinović i dodao da policija nema šta da radi pa podnosi svakakve izvještaje. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*