“Dermal” oživio Kneževo, stiže i firma iz Čelinca

Čelinačko preduzeće “Iron tech” uskoro bi trebalo da otvori proizvodni pogon u Kneževu, gdje bi do kraja godine moglo biti zaposleno najmanje deset radnika iz ove nerazvijene opštine.

Pregovori između čelnika ovog preduzeća koje se bavi proizvodnjom opreme za građevinarstvo i rukovodstva opštine Kneževo su u toku, a pogon bi trebalo da bude otvoren do kraja novembra.

Direktor firme “Iron tech”, koja u Čelincu zapošljava 78 radnika, Dragan Novković rekao je da planiraju da u Kneževu otvore pogon za varenje, te da bi kasnije željeli i da prošire proizvodnju.

– Tražimo adekvatan prostor i radnu snagu. Imamo podršku rukovodstva Kneževa i očekujem da ćemo uskoro ozvaničiti saradnju – rekao je Novković.

Dodao je da namjeravaju da zaposle deset radnika metalske struke koji znaju rukovati aparatom za varenje.

– Trebaju nam varioci i svi kandidati koji se prijave za posao proći će obuku u pogonu u Čelincu. Kandidati koji se prijave ne moraju ni biti kvalifikovani. Za vrijeme obuke biće im obezbijeđen prevoz i plata od 500 maraka – istakao je Novković i dodao da je veoma teško doći do kvalifikovanih radnika. 

Načelnik Kneževa Goran Borojević ističe da je suvišno govoriti koliki je značaj otvaranja novih radnih mjesta za ovu malu i nerazvijenu opštinu.

– Svako radno mjesto je dragocjeno. U toku su pregovori sa ovom firmom iz Čelinca. Obezbijedićemo im halu u kojoj će pokrenuti proizvodnju, a za dalje ćemo se dogovarati – rekao je Borojević.

On je podsjetio da je Kneževo oživjelo nakon što je Fabrika obuće “Dermal” iz Kotor Varoša lani otvorila proizvodni pogon u ovoj opštini, gdje je posao dobilo 200 radnika.

Firma “Iron tech” sa sjedištem u Čelincu uspješno posluje četiri godine, a lani je njen rad nagrađen plaketom za najuspješnije preduzeće na području opštine. Firma je u potpunosti izvozno orijentisana, a proizvode plasiraju na tržište Italije, Njemačke, Francuske, Belgije i Austrije. (Glas Srpske) 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*