Čelinčani nagrađeni za inovaciju, firme je već koriste

Tim “Firm kontrol”, koji su predstavljali Božidar Gverić, Marko Stjepanović i Boris Maksimović iz Čelinca, osvojio je bronzanu plaketu zajedno sa timom “Prirodno BiH” u finalu takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju RS za 2018. godinu.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju organizovalo je Ministarstvo nauke i tehnologije RS u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i zbog više eliminacionih faza trajalo je oko osam mjeseci.

Takmičari su bili obavezni da tokom svake od faza demonstriraju svoju inovaciju ili njen prototip, da detaljno obrazlože svoj biznis-model, a njihove odgovore pregledao je tim stručnih recenzenata. Takmičenje je ove godine održano 12. put, a finaliste su u Istočnom Sarajevu ocjenjivali članovi stručnog žirija.

“Firm kontrol” je razvio softver za praćenje proizvodnje koji se za razliku od sličnih alata u potpunosti nalazi na internetu i tako omogućava privrednicima da uvijek i sa bilo koje lokacije prate aktivnosti u svojoj proizvodnji, od ponuda i nabavki, preko radnih naloga, pa do stanja u magacinu i izlaznih faktura.

– Izuzetno smo zadovoljni ishodom takmičenja. Konkurencija je zaista bila jaka i članovi žirija su više puta napomenuli da su svi zasluženo ušli u finale i da u toj zadnjoj fazi samo finese odlučuju. Od svih ekipa u finalu samo smo mi i ekipa iz Teslića imali realizovane inovacije odnosno registrovane firme. Novčani dio nagrade iskoristićemo djelimično za dodatnu promociju našeg softvera, a dio ćemo iskoristiti za pokrivanje trenutnih troškova. Iskoristio bih ovu priliku da se još jednom zahvalim svim privrednicima iz Čelinca koji koriste naš softver jer su mnogo prije ove nagrade shvatili njegovu vrijednost i potencijal – rekao je Božidar Gverić. (Čelinačke novine)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*