Čelinac donio niz mjera, zabranjen rad ugostiteljima

Štab za vanredne situacije opštine Čelinac donio je sinoć novu naredbu i odluku sa setom preporuka kako bi bile onemogućeno širenje virusa korona.

Naredbom je zabranjen rad ugostiteljskih objekata do 23. marta izuzev ranije dogovorene usluge pripreme i dostave toplog obroka pravnim subjektima uz maksimalno poštovanje higijenskih mjera.

Zabranjen je i rad sportske dvorane i kino-sale Čelinac do 30. Marta, a u istom period zabranjena su sva sportska okupljanja, bilo da se radi o takmičenjima ili treninzima.

Trgovinskim objektima, posebno onima sa masovnijim kretanjem potrošača, preporučeno je da obezbijede razumnu udaljenost od jednog metra između radnika i potrošača, a posebno na mjestima naplate, kao i udaljenost između potrošača koji stoje u redovima.

Distributeri hljeba i peciva moraju svoje proizvode u cjelini zapakovati u kese, celofane i slično kako poluotvoren proizvod ne bi dolazio u kontakt sa potrošačima, dok frizerski i kozmetički saloni i slične uslužne djelatnosti treba da obezbijede maksimalno poštovanje mjera lične higijene i dezinfekcije prostora i pribora za rad.

Poslodavcima je preporučeno da proces rada organizuju sa minimalnim brojem izvršilaca uz mjere pojačane dezinfekcije i poštovanje preporučene distance između radnika.  Starijim licima i hroničnim bolesnicima je preporučeno da smanje kretanje i ostanu kod kuće kako se ne bi izlagali opasnosti, a licima koja se nalaze u izolaciji da se strogo pridržavaju uputstava nadležnih ustanova.

Opštinska uprava, Centar za sociajlni rad i Centar za sport i kulturu od danas će obezbijediti minimalan proces rada.

Građanima je upućen aperl da u javne ustanove i ostale javne objekte ne dolaze bez prijeke potrebe, a da prilikom ulaska u zgradu Opštinske uprave dezinfikuju ruke.

Mjere koje su predviđene naredbom i odlukom Štaba za vanredne situacije stupaju na snagu odmah, a njihovo sprovođewe kontrolisaće Odjeljenje za inspekcijske poslove i komunalnu policiju opštine Čelinac.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*