Ceca uplatila 5.000 evra za liječenje djece iz RS

Kompanija “Ceca music” uplatila je 5.000 evra na račun Fonda solidarnosti iz kojeg će biti finansirano liječenje djece iz u inostranstvu.

Svetlana Ceca Ražnatović je izdvojila u humanitarne svrhe dio novca koji joj je isplaćen za nastup u novogodišnjoj noći u Banjaluci.

Njen nastup ostao je u sjeni političkih prepucavanja zbog snimka koji je Ceca postavila na društvene mreže na kom se vidi da sa svojim sinom leti helikopterom Helikopterskog servisa RS. Opozicioni SDS i PDP osudili su korišćenje državnih resursa za prevoz pjevačice na privatni nastup, dok su iz Helikopterskog servisa saopštili da nisu Cecu dovezli iz Srbije i da je to bio panormaski let iznad Banjaluke kao gest za njen humani potez.

– Cecu nismo vozili iz Srbije. Tvrdnje da je helikopter korišćen po nalogu predsjednika RS su krajnje zlonamerne. Vožnja i to isključivo iznad Banjaluke je bila samo znak zahvalnosti jer je pjevačica najavila da će dio sredstava uplatiti u  Fondu solidarnosti. Upravo zbog lake provjere i dostupnosti podataka o letovima helikoptera Helikopterskog servisa RS tvrdnje da su 31. decembra naši helikopteri korišćeni po nalogu predsjednika RS smatramo zlonamjernim – istakli su u Helikopterskom servisu RS.

Ceca je takođe istakla da je samo uživala u panorami Banjaluke, a da je iz Beograda došla u sopstvenoj režiji.

– Imam ličnu potrebu da demantujem takvu neistinu zato što sam svojim novcem došla u Banjaluku automobilom “audi Q7”. I pošto sam dala dio sredstava u humanitarne svrhe za RS, moj veliki i dugogodišnji prijatelj Boban Kusturić je ponudio da nam priredi panoramski let iznad Banjaluke – rekla je Ceca.

PDP je danas zatražio od ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da ispita slučaj upotrebe helikoptera u novogodišnjoj noći.

– Mnogo je nejasnih stvari i od MUP-a tražimo da ispita ko je dao nalog za let, koliko je on trajao i da li je bio prijavljen nadležnim institucijama.

Mnogo odgovora moglo bi da se potraži kod predsjednika RS pod čijom je direktnom nadležnošću ovaj helikopter, a sticajem okolnosti pjevačica je doletjela helikopterom na nastup upravo u noćni klub u vlasništvu ljudi bliskih Dodiku. Navodi iz Helikopterskog servisa se ne poklapaju sa dokazima, fotografijama i snimcima koje je pjevačica objavila na društvenim mrežama prije slijetanja u Banjaluku, ni sa njenim izjavama neposredno poslije nastupa – saopštio je PDP. (ATV)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*