Bugarska pomaže opremanje vrtića u Kneževu

Ambasada Bugarske u BiH učestvovaće u finansiranju nabavke namještaja za vrtić “Radojka Lakić” u Kneževu sa oko 10.000 KM. 

Na internet stranici Ambasade Bugarske u BiH objavljeni su rezultati javnog poziva za projekte koji će biti finansirani iz sredstava bugarske razvojne pomoći i implementirani u BiH u 2021. godini.
Odobreno je devet projekata iz BiH, a među četiri koja će biti realizovana u RS nalazi se i projekat “Namještaj za vrtić” koji je predložio vrtić “Radojka Lakić” iz Kneževa.

Aporazum o nepovratnoj finansijskoj pomoći potpisali su ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova i načelnik opštine Kneževo Goran Borojević, a plan je da projekat bude realizovan u narednih šest mjeseci.

– Dio novca je već uplaćen na posebni račun opštine otvoren za ovaj projekat, raspisan je tender za nabavku namještaja i očekujemo da projekat bude realizovan u predviđenom roku – izjavio je Borojević, koji je zahvalio donatorima na vrijednoj donaciji.

Vrtić u Kneževu je jedina predškolska ustanova na području opštine Kneževo, a donirani namještaj će poboljšati uslove za boravak mališana u ovoj ustanovi.

– Projektom je predviđeno da u potpunosti budu zamijenjeni stolovi, stolice i kreveti u vrtiću. Nabavkom novog namještaja djeca će dobiti bolje i ljepše uslove za boravak, a to će olakšati održavanje prostorija – rekla je direktorica vrtića Branka Đenić.

Ambasada Bugarske u BiH donirala je prošle godine 28.000 KM za nabavku namještaja u vrtiću “Larisa Šugić” u Kotor Varošu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*