“Bomba” prekinula koncert Ace Lukasa u “Džungli”

Policija traga za osobom koja je na Vaskrs lažnom prijavom da je u diskoteci “Džungla” u Doboju postavljena bomba prekinula koncert poznatog beogradskog pjevača Ace Lukasa.

Protivdiverzionim pregledom objekta eksplozivna naprava nije pronađena. Policijska uprava Doboj saopštila je da je dojava upućena u nedjelju oko 23.50 časova. Odmah nakon dojave u diskoteku su upućeni pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, Služba hitne pomoći i radnici “Elektro Doboja”.

– Iz objekta su evakuisana sva lica i obavljen je protivdiverzioni pregled. Utvrđeno je da se radi o lažnoj prijavi. U toku je istraga cijelog slučaja u cilju pronalaska osobe koja je lažno prijavila krivično djelo i utvrđivanje svih okolnosti – navodi se u saopštenju policije.

Koncert Ace Lukasa u “Džungli” organizovao je vlasnik noćnog kluba “Baron” Miro Stevanović.

– Deset do 15 minuta prije planiranog kraja nastupa Ace Lukasa stigla je dojava o postavljenoj bombi, tako da on nije nastavljen nakon što je utvrđeno da je u pitanju lažna prijava. Nije bilo nikakvih problema prilikom evakuacije ljudi. Mjere bezbjednosti bile su na najvišem nivou – rekao je Stevanović.

Istakao je da pretpostavlja da je dojava upućena namjerno kako bi bila uništena zabava.

– Ne bih o tome da pričam, neka policija radi svoj posao. Vjerujem da će sve ispitati korektno i profesionalno i utvrditi šta je bilo, te se neću miješati u istragu – kazao je Stevanović i naglasio da ranije prilikom organizovanja koncerata nije imao sličnih problema.

Ovo je drugi na ovakav način prekinut koncert poznatih pjevača na području Srpske u posljednjih nekoliko dana. Policija još traga za osobom koja je 1. aprila lažnom dojavom o bombi nakratko prekinula koncert poznate pjevačice Aleksandre Prijović u svečanom salonu “Moskva” u Etno-selu “Stanišići” kod Bijeljine. Dojava o bombi upućena je baš u momentima kada je buduća snaha Lepe Brene i Slobodana Bobe Živojinovića krenula na binu sa mikrofonom u ruci.

Iz policije su apelovali na građane da na ovaj način ne zloupotrebljavaju policiju i druge subjekte, navodeći da je lažno prijavljivanje krivičnog djela kažnjivo po zakonu i da je za to predviđena novčana ili kazna zatvora. (Glas Srpske)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*