Bodiroga: Moji koreni su odavde, raduje me što je RS slobodna

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga rekao je danas da su njegovi korijeni s juga RS, iz Trebinja, te da zbog te veoma važne činjenice za njega ima višestruk značaj odlikovanje Orden časti sa zlatnim zracima koje je danas primio povodom Dana Republike – 9. januara.

Bodiroga je rekao da mu je uručivanjem Ordena učinjena velika čast i ukazano veliko priznanje, ali istovremeno pred njega stavljena ogromna obaveza da nastavi da radi na promociji svih vrijednosti koje objedinjuju sport i humanitarni rad kojim se bavi.

On je napomenuo da ga raduje što je RS danas slobodna, sigurna, otvorena i spremna da prihvati sve ljude bez obzira na naciju, rasu ili vjeru.

– Košarkaški kamp koji smo godinama organizovali u Trebinju upravo je bio naš doprinos činjenici da je RS dobro i lepo odredište za sve. Više od 3.000 dece iz 20 zemalja su kroz različite sportske i vansportske aktivnosti imali priliku da se uvere u gostoprimstvo, ljubav i otvorenost našeg naroda – istakao je Bodiroga u obraćanju na svečanosti u Palati Republike.

Prisjetivši se perioda kada je igrao košarku, Bodiroga je dodao da je znao da nacionalni tim ima veliku podršku cijelog naroda, a da je ta podrška u RS uvijek bila ogromna.

– Znao sam i tada da za svaku našu pobedu navijaju ljudi od Trebinja do Banjaluke, a sada sam još srećniji jer sam potpuno svestan da je moja generacija tada unela bar malo radosti u domove našeg naroda, ma gde on tih godina živeo – naglasio je slavni košarkaš.

Bodiroga je zahvalio što mu je odlikovanjem ukazana velika čast i čestitao Dan Republike građanima RS, poželivši im sve najbolje u godini u koju smo zakoračili.

– Živele Srbija i RS – poručio je Bodiroga.

Predsjednica RS Željka Cvijanović odlikovala je Dejana Bodirogu Ordenom časti sa zlatnim zracima za izvanredne rezultate u košarci i njenoj promociji u RS, kao i za zasluge u oblasti humanitarnog rada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*