Bivši načelnik Kneževa ponovo prijavljen tužilaštvu, nezakonito dijelio socijalnu pomoć

Policijska uprava Banjaluka dostavila je banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj o zloupotrebi službenog položaja ili ovlašćenja protiv bivšeg načelnika opštine Kneževo Bore Škeljića zbog sumnje da je opštinski budžet oštetio za 30.940 KM.

U Policijskoj upravi Banjaluka nisu željeli da otkriju njegov identitet, navodeći da je prijavljen B. Š. (52).

– B. Š. se tereti da je kao odgovorno lice od 20. novembra do 1. decembra 2015. godine dodijelio različite novčane iznose fizičkim licima. On je to učinio suprotno odredbama pravilnika o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći za sufinansiranje liječenja socijalno ugroženih lica i pravilnika za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći namijenjenih za korisnike socijalne pomoći – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija je zbog zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja prijavila Škeljića tužilaštvu i početkom februara ove godine. Tada mu je stavljeno na teret da je u toku 2014. godine suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama BiH sklapao ugovore pri čemu je oštetio budžet opštine Kneževo u iznosu od oko 36.000 KM.

Škeljić je bio načelnik opštine Kneževo do lokalnih izbora održanih u oktobru 2016. godine kada je pobijedio Goran Borojević. Prije toga Kneževo je bilo u dugoj i dubokoj političkoj krizi, a Škeljić je preživio dva pokušaja opoziva na referendumu, ali su njegovi protivnici u trećem pokušaju uspjeli u toj namjeri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*